En İyi Bodrum Plajları

198  kere görüntülendi.

En İyi Bodrum Plajları

Bodrum Plajları

Bodrum’da ülkemizin en gözde tatil beldelerinden bir tanesidir. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında büyük bir üne sahiptir. Ege’nin soğuk suları ile yazın kavurucu sıcağından kurtulmanızı sağlayacak Bodrum plajları, cennetten bir köşe niteliğinde yerlerdendir. Ülkemizde yaz turizmi denilince ismi ilk sıralarda gelen nadide yerlerimizden bir tanesidir.

Bodrumda toplamda 67 tane mavi bayraklı plaj bulunmaktadır. Bu dahi burasının ünlenmesi için yeterde artar bir özelliktir. Ancak hem maviyi hemde yeşili sizlere tanıttığı için eşsiz manzarasına da ayrı bir şekilde hayran kalacaksınız.

En İyi Bodrum Plajları

Yazları zaman içerisinde 10 milyonu görebilen nüfusu ile dikkat çeken Bodrum, sizlere harika zamanlar yaşatma konusunda oldukça başarılıdır. Yazımızda sizlere en iyi plajlar konusunda bilgiler vereceğiz.

Kargıcak Koyu

Bodrum’da bulabileceğiniz en güzel koylardan bir tanesi de Kargıcak Koyu olarak geçer. Sessiz ve sakinliği ön planda tutanlar için gerçekten harika bir yerdir. Manzarası ile sizleri büyüleyen bu koyun yolları ne kadar bozuk olsa da sonunda sizi harika bir yere götürmesi nedeniyle buna fazlasıyla değecektir.

Yalıkavak Halk Plajı

Bodrum’un kuzey tarafında bulunduğundan dolayı genellikle rüzgârlı bir şekilde görebileceğiniz Yalıkavak halk plajı, Bodrum plajları arasında belki de surf ve yelken etkinliklerine en müsait olanlardan bir tanesidir. Yaklaşık olarak 200 metre uzunluğu bulunan plajın 5 metre kadar genişliği bulunmaktadır. Aynı zamanda halk plajı yanlarında bulunan özel plajlara da gidebilirsiniz. 

Plaj, temizlik ve berraklık konusunda sizleri fazlası ile tatmin edecek bir yapıya sahiptir. Ayrıca güzel görüntüsü ile de vazgeçilmez yerler arasında bulunur.

Karaincir Plajı

Gelelim Ege denizinin en soğuk plajlarından bir tanesine. Yazları kavurucu sıcaklarda dahi burasının denizi her zaman soğuktur. Ancak soğuk suda yüzmeyi sevenler tarafından plaj oldukça ilgi görmektedir. Kumsalının kumlu olması ve oldukça güzel manzarası ile tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Torba Sahili

Bodrum’da rüzgâra açık bulunan bir başka sahilde Torba sahili olmaktadır. Oldukça dalgalı olan denizi ile birlikte özellikle deniz sporlarından fazlası ile keyif alacağınızı söyleyebiliriz. Gündüz ve öğle vakti denizi oldukça berrak olsa da akşamları dalgalar nedeniyle bulanıklaşmaktadır. O nedenle sabahın erken saatlerinde buraya gelerek harika atmosferinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Gümüşlük Halk Plajı

Bir diğer ismi Çayıraltı halk plajı olan Gümüşlük, batıdan gelen rüzgârlara karşı açık konumdadır. 120 metre uzunluk ve 10 metreye yakın genişliği ile ziyadesiyle sizleri tatmin edecektir. Tam karşısında bulunan adaya dilerseniz yürüyerek gidebilirsiniz. Oldukça eğlenceli vakitler geçireceğiniz bu plaj ile birlikte son derece memnun kalacağınızı söyleyebiliriz.

Bodrum plajları arasında bulunan Gümüşlük, sizlere harika manzaralar sunmaktadır. Özellikle karşısında tavşan adasına gitmek ve orada gönlünüzce vakit geçirmenin zevki vazgeçilmezdir.


  • 12/7/2022

Yorumlar - 0

Yorum Ekle